25. maaliskuuta 2019

Kun korvapuustit tekivät tepposet

Raskausaikana hajuaistini on todella herkistynyt. Jostain syystä se menee niin päin, että ympäröivässä maailmassani on tällä hetkellä enemmän ihan hirveitä hajuja kauniiden tuoksujen sijaan. Paitsi oma mies, isäsi. Hän vasta hyvälle tuoksuukin. Voisin kiehnätä hänen kainalossa ja nuuhkutella hänen kaulaansa yhtenään.

Työpaikan vessoissa oleva käsisaippua. Ei muuten varmasti ole haissut tähän asti millekään, mutta nyt. Käsistäni lähtee näppäimistöä naputellessa ihan hirveä löyhkä. Ihmiset, jotka käyttävät paljon voimakkaita mausteita ruuassa. Ugh! Olen varma, että niiden sekamelska tunkee heidän ihostaan läpi. Ja sitten on ne jo aiemmin bloggaamani hirveät hajut julkisessa liikenteessä. Ostoskeskuksen ravintolakeskittymästä puhumattakaan. Ihan hirveitä käryjä. Ja niin edelleen ja niin edelleen. 

pakastekorvapuusti valmiiksipaistettu
Valmiiksi paistetut pakastekorvapuustit

Kaikista maailman hajuhaitoista kärsivänä päätin hemmotella itseäni jollain erityisen hyvällä tuoksulla. Pulla. Voiko olla ihanampaa, kuin tuoreen vastaleivotun pullan tuoksu kotona? No, tässä kohtaa raskaus teki myös temppunsa, koska minä en juuri moisista piitannut ennen odostusta. En tuoksuista enkä pullista. Tuoreen pullan tuoksun himo yltyi niin mahdottomaksi, että minun oli lähdettävä kauppaan ja päätin ostaa pakasteesta paistovalmiita korvapuusteja, joilla saisin kotiin helposti ja nopeasti ihanan vastalevotun pullan tuoksun. Kotiin päästyäni virittelin heti uunia lämpimäksi ja etsin pussista paistolämpötilaa ja -aikaa. Pyöritin pussia käsissäni miten päin vaan, niitä ei löytynyt. Ainoa mitä löytyi, oli sulatusohje. Olin ensin hieman kummissani, miksi pakastepuustit piti sulattaa ennen paistamista, mutta koska paisto-ohje ei ottanut löytyäkseen tajusin, että kyseessä olivatkin jo valmiiksi paistetut puustit. Voi sitä kiukun ja pettymyksen määrää! Ennen kaikkea olin sen tuoksun perässä, en niinkään itse korvapuustien syömisen. Ihanat ihanat raskaushormonit tuoksuineen, hajuineen ja kiukkuineen. Tunnin päästä minulla oli pöydällä kaksi kappaletta syömäkelpoista korvapuustia ja loput pakkasessa, mutta ei tuoksun tuoksua kodissa. 

pakastekorvapuusti valmiiksipaistettu
Valmiiksipaistettujen pakastekorvapuustien koostumus ja maku oli yllättävän hyvä

Seuraavalla kerralla lienee syytä ottaa pakastealtaalla silmä käteen, tai yksinkertaiseti vain alkaa alusta asti leipomapuuhiin itse. 

<3. Jennyfer 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.