4. toukokuuta 2019

Rakastan: koti, lämpö ja kynttilät

(Sisältää kaupallisia linkkejä. Kaikki kuvissa esiintyvät tuotteet on ostettu itse, paitsi villasukat saatu aiemmin Helsingin Villasukkatehtaalta).

Onko ihanampaa kuin käpertyä hämäränä ja kylmänä räntäsadepäivänä nojatuoliin, laittaa villasukat jalkaan, keittää teetä, syödä suklaata, tuntea beibin potukut vatsassa ja sytyttää tuoksukynttilät uusissa lasipullolyhdyissä? Ainakaan juuri nyt en kaipaa muutakaan. 


"Hauduttaa iso kupillinen höyryävää teetä ja ottaa suklaata kaveriksi."


Voi mahoton miten kylmän ja syksyisen ilman se Helsinkiin heitti! Räntää tulee taivaan täydeltä ja minä olen jo ehtinyt kuitenkin kulkea tälle kevättä muutamana erittäin lämpöisenä päivänä avojaloin. En yleensä luonto, ulkoilu ja koiraihmisenä ole keleistä moksiskaan, niissä pärjääminen on puhtaasti pukeutumiskysymys. Mutta nyt, kun minulla ei enää oikein ole tarpeeksi lämmintä takkia, mikä mahtuisi näillä raskausviikoilla kunnolla kiinni, niin kyllä, palelen, ja ne lämpimät kelit takaisin, kiitos. Onneksi kuitenkin vielä paksuin talvitakki, jossa on muutenkin kerrospukeutumisen varaa, meni juuri ja juuri kiinni, enkä ollut ehtinyt siirtämään sitä vielä varastoon.

toppatakki kumisaappaat villasukat räntäsade valkovuokot kevät
Toppatakki, kumisaappaat, villasukat, räntäsade ja valkovuokot


Pehmeää ja lämmintä

Tämänkaltaisina hämärinä, kylminä ja sateisina päivinä jos koska on niin parasta käpertyä kotiin, laittaa jalkaan villasukat ja päälle paksu pehmoinen neuletakki. Hauduttaa iso kupillinen höyryävää teetä ja ottaa suklaata kaveriksi. Sytyttää kynttilät ja olla kiitollinen siitä, että on koti ja lämmin. Lojua nojatuolissa tyynyn ja viltin kera sekä tuntea, kuinka "Oskari" innostuu potkimaan vatsassa. On aivan hiljaista. Ja täydellistä.

Earl Gray tee suklaa
Earl Gray teetä ja suklaata


Rakastan kynttilöitä

Koti on minulle erittäin tärkeä paikka ja rakastan olla siellä paljon. Rakastan sisustamista ja kynttilät ovat rakkauteni. Poltan kynttilöitä läpi vuoden. Ne tuovat lämpöä ja tunnelmaa kesälläkin, erityisesti hämärinä sadepäivinä. Poltan joskus ihan valosallakin pari tuoksukynttilää, jotta saan kotiin kauniin tuoksun. Se on erityisen ihanaa juuri, kun on siivonnut. Tänään, kylmänä räntäsadepäivänä, ripustin isojen ikkunoideni eteen uudet, Granitista ostamani pullon malliset tuikkusomisteet. Totaalinen heräteostos, mutta kun näin ne, olivat ne saman tien verkkokalvoillani roikkumassa juuri tuossa kohtaa, johon ne ripustin. Ne ovat ilmeeltään todella kevyet ja raikkaat. Niiden läpi katsottuna myös räntäsade näyttää hieman siedettävämmältä.

Lasipullo tuikkulyhty


lasipullolyhty tuikut kynttilät
Lasipullolyhty ja tuikut
lasipullolyhti tuikku ikkuna
Tuikku lasipullolyhdyssä ikkunassa


näkymä nojatuolista koti sisustus
Näkymä nojatuolista


villasukat
Villasukat


Granit on noussut hiljattain minun lempi sisustuskaupakseni ja nämäkin ihanuudet maksoivat vain 3,90 e/kpl. Omasi voit näppärästi tilata täältä.

<3. Jennyfer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti