20. elokuuta 2019

"Oskari" on täysaikainen - 3 viikkoa laskettuun aikaan

Aika on todellakin saanut siivet selkäänsä. Äitiyslomaa on takana 2 viikkoa ja laskettuun aikaan vain 3 viikkoa. Tänään käynnistyi raskausviikko 38, joka tarkoittaa jälleen yhtä virstanpylvästä tässä ihmeellisessä matkassa. "Oskari" on nyt täysaikainen, eikä häntä enää luokitella ennenaikaiseksi, syntyypä hän tästä eteenpäin minä hetkenä hyvänsä. Kehityksessä tapahtuu enää vain jotain hienomekaanista säätöä ja käytännössä hän kerää vain massaa. Mutta mihin se kaikki massa mahtuu? Minkälainen on raskauteni näillä viikoilla ja miten saan äitiyslomalla aikani kulumaan? 


Oloni alkaa olla aika tukala. Vatsalla olisi mahdollisuudet levitä nyt "Oskarin" massankeräyskaudella sivusuunnassa, mutta ei. Se on päättänyt kasvaa vain eteenpäin. On suorastaan ihme, että olen välttynyt selkäkivuilta, joita ilmenee vain ja ainoastaan imuroidessa. Vatsa alkaa olemaan jo vallan koomisen näköinen, sillä se on huomattavasti kapeampi, kun lantioni, vaikka sekin on saanut tähän projektiin tarvittavaa rasvakerrosta osakseen. Vatsanahka on paikoittain erittäin pinkeä, etenkin silloin, kun "Oskari" venyttelee jäseniään ja koittaa oikoa itseään. Ihon pinkeydestä huolimatta olen välttynyt raskausarvilta, vaikka jopa edes yhtä pientä sellaista toivoisin tästä prosessista muistoksi. Laskeutuminen on tapahtunut ja massa painaa tuskallisesti pehmenneeseen häpyluun alueeseen. Käsissä ja jaloissa on sen sortin turvotus, että "crocsit" puristaa ja kirjoittaminenkin tuottaa tuskaa. Tavarat ei pysy turvonneissa käsissä, sillä en osaa toimia niiden kanssa, ne eivät ole omani. Näillä kummallisilla jaloilla ei tee mieli kävellä. Lisäksi turvotus aiheuttaa paikoittain kovia nivelkipuja, erityisesti sormissa ja varpaissa. Väsymys on joinain päivinä jopa kaksien päikkäreiden arvoinen. Joka päivä vähintään yksien. Välillä väsymys saa vallan niin, että ihan perusasioiden hoitaminen tuntuu mahdottomalta, kuten puhelun soittaminen tai viestiin vastaaminen.

Raskausviikko 38. "Oskari" on täysaikainen.
Raskausviikko 38. "Oskari" on täysaikainen. 

Näin kulutan aikaa

Liikkuminen tämän kehon kanssa on jo todella epämukavaa mainituista oireista johtuen ja nukkuminenkin on mitä sattuu. Uni tulee yleensä 01 mennessä ja herään 04-06 välillä. Aamuisin syön smoothieni, juon kupin teetä ja kirjoitan, luen tai hoidan joitain asioita. Ensimmäisille päikkäreille käyn usein jo 08 aikaa. Unta riittää helposti 10-11 paikkeille, jolloin herään sopivasti lounaalle. Syön, ja jaksan taas hetken puuhastella jotakin, kuten kirjoittaa, lukea, rakentaa bujoa, käydä kaupassa, nähdä ystäviä, tai katsella Toisenlaisia äitejä, joka on osoittautunut todella ajankohtaiseksi, mielenkiintoiseksi ja järkeväksi realitysarjaksi tähän omaan elämään ja sen tilanteisiin nähden. Kuuntelen paljon kehoani ja sen merkkejä "Oskarin" liikkeiden lisäksi. Valmistaudun henkisesti synnytykseen ja elämään "Oskarin" kanssa.

Raskausviikko 38. Vatsa on kasvanut vain ja ainoastaan eteenpäin.
Raskausviikko 38. Vatsa on kasvanut vain ja ainoastaan eteenpäin. 

Mitä vielä vaiheessa

Asiat ovat pitkälti sillä mallilla, että "Oskari" saa puolestani syntyä koska vaan. Mitä pikemmin, sen parempi. Ainoat asiat, jotka minulla on tekemättä, on synnytystoiveiden kirjaaminen, sekä synnytyskassin pakkaaminen. Tavarat ovat kyllä muutamaa poikkeusta, kuten lääkkeitäni ja kotiutumisvaatteitani lukuun ottamatta kasattuna lipaston päälle, mutta voisihan sen repunkin jo kaapinperukoilta kaivaa ja ihan konkreettisesti pakata. Joka ilta nukkumaan käydessä mietin, onkohan tämä se yö...

Raskausviikko 38. Selkäni on onneksi sopeutunut hyvin tämän eturepun kantamiseen
Raskausviikko 38. Selkäni on onneksi sopeutunut hyvin tämän eturepun kantamiseen


<3. Jennyfer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.