25. syyskuuta 2019

Toinen viikko vauvan kanssa

Miten on mennyt meidän toinen viikko? Minkälaisia ajatuksia äitiydestä ja tästä uudesta elämästä? Mitä kaikkea olemme puuhanneet? Miten meidän, "Oskarin" ja minun painot ovat sitten synnytyksen kehittyneet?


Aika ja äitiys

On jännä, että moni sanoo ajan lentävän, kun lähetin eilen "Oskarista" 2 viikkoskuvia, mutta itsestäni tuntuu siltä, kuin olisin elänyt tuon suloisuuden kanssa yhdessä jo paljon pidempään. Olimmehan me toki tiiviisti yhtä 9 kuukautta ennen syntymää. Päivät ovat täynnä syliä, suukkoja, pitkiä intensiivisiä katseita, höpöttelyä, hellyyttä ja rakkautta. Toki ruokailut, jotka tapahtuvat pääosin 3 tunnin välein, ottavat aikansa muun perushuolenpidon ja "Oskarin" nukkumisen ohessa. Päivät kuluvat nopeasti, enkä saa aikaan niin paljon asioita kuin haluaisin tai aamulla herätessä kuvittelen saavani. Erinäiset asiat keskeytyvät moneen kertaan päivän mittaan ja illalla sitä on niin väsynyt, että pää lyö ihan tuhannen tyhjää. Kaikesta huolimatta näin kahden viikon kokemuksella voin vain sanoa, että rakastan tätä elämää äitinä, "Oskarin" kanssa ja hänen äitinä. Tämä on parasta kaikessa vaativuudessaan mitä minulle on koskaan elämässä tapahtunut ja mitä olen ikinä kokenut.

Ikää 2 viikkoa 24.9.2019

Imetysongelmista korvikeongelmiin

Kuluneen viikon aikana on tiellemme mahtunut jo huolta ja murhettakin, jota elämästäni äitinä tuskin tulee enää ikinä puuttumaan. Imetysongelmista johtuen olemme korvikkeilla ja yhdestä merkistä aiheutui tuskaisia hankaluuksia "Oskarin" vatsan kanssa. Onneksi lopulta tajusin syy-/seuraussuhteet ja vaihdoimme takaisin merkkiin, jota sairaalasta kotiuduttuamme joimme muutaman purkin. Silloin ongelmia ei ollut ja vaihdoin toiseen merkkiin vain ja ainoastaan sen vuoksi, että siinä oli paremmat säilytys- ja kuljetusratkaisut korkillisen ulkomuotonsa vuoksi. Ongelmat lakkasivat vuorokausi sen jälkeen, kun siirryimme takaisin toiseen merkkiin ja sen myötä olenkin saanut haastaa itseäni ratkomalla erilaisia kuljetus- ja säilytysasioita. Minulla on melko kattava retkeilyvälinerepertuaari, joten sieltä on löytynyt oivallisia ratkaisuja asiaan. Viikon aikana olemme käyneet myös imetys-/tissispecialistilla, jolta saimme vielä toivoa imetyksen suhteen, mutta käytäntö osoittautui vaikeammaksi kuin kuvittelinkaan. Kerron mahdollisimman pian koko imetystarinan omassa postauksessa.

Tyytyväisenä äitin sylissä


Liikuntaa

Olemme käyneet lähes joka päivä enemmän tai vähemmän vaunulenkillä. Ai että, miten paljon siitä nautinkaan, koska raskausaikana liikuntakykyni oli varsinkin loppuajasta olematon. Kroppaa kolottaa vielä sen verran etenkin niihin lihaksiin, joihin synnytyskivut kävivät, että täytyy laittaa tennaria maltilla toisen eteen. "Oskarin" osalta ollaan aloitettu myös jumppaliikkeitä niskan kehittymisen osalta ja hän on ikäisekseen aika mestari päätään jo kannattelemaan. Olemme myös kylpeneet ja ai että miten "Oskari" siitä tykkäsi ja nauttikaan.

Satoi tai paistoi, vaunulenkillä on ihanaa
Satoi tai paistoi, vaunulenkillä on ihanaa


Suloisin 13 päivää vanha jumppaaja ikinä

Meidän painoasioita

"Oskari" on kerännyt painoa hienosti, jota on tullut syntymäpainon päälle komeat 305 g. Minulta sen sijaan on kahdessa viikossa hävinnyt 13,1 kg, enkä ole vielä edes ehtinyt ajattelemaan koko raskauskiloja. Ehkä en mietikään, sillä luonto näyttää hoitavan homman ihan ittellään.

Maailman suloisin poika
Maailman suloisin poika

Reissussa

Menneenä viikonloppuna olimme ensimmäisellä mummola reissulla paikkakunnalla, josta olen kotoisin, ja jossa asuvat kaikki sukulaiseni ja suurin osa ystävistäni. Mummo ja ukki saivat tutustua pienokaiseen ja hänen hoitamiseen, ja sen lisäksi näimme tulevan kummitädin, isovaarin ja isomummon, tätini, sekä kummityttöni perheineen. Liikkeellä ollut flunssa on rajoittanut monen ihmisen tapaamisen "Oskarin" kanssa. Lisäksi viikon aikana olimme ensimmäistä kertaa yötä "Oskarin" isän luona. Niinikään olemme matkustaneet ensimmäiset kerrat linja-autolla ja tavanneet ystäväni keskustassa shoppaillen ja kahvitellen.

Tämän murusen kanssa ei aika käy pitkäksi ja olen onnellinen, kun saan viettää joka hetken hänen kanssaan 24/7.

<3. Jennyfer

1 kommentti:

  1. Olethan kuullut/lukenut sellaisen kuin pullonpyörittäjän käsikirja. Siitä saimme infoa omaan pullo/pumpoausrumbaan (kuten kauanko avattu korvike säilyy jne).

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.