2. lokakuuta 2019

Ostolakossa: Syyskuun syntilista

Aloitin kesäkuun 2019 alussa Ostolakko -haasteen ja se käynnisti myös blogissani "Ostolakossa" -postaussarjan, johon kuuluu vähintään joka kuun vaihteessa menneen kuukauden Syntilista, joka paljastaa kaikki ne ostokset, joita tein ostolakostani huolimatta. Ruokaa ja lääkkeitä en huomioi. Koska olen minimalisti ja jotta mahdollinen tavaravirta ei olisi vain sisäänpäin, teen listan myös niistä asioista, joista kuukauden aikana olen luopunut. 


Ostaa saan, mutta seuraavin ehdoin:
  • vain ja ainoastaan todelliseen tarpeeseen, järjellä perustellen
  • mahdollisimman monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä vaihtoehtoja
  • ei heti tarpeen ilmetessä (jollei kyse ole terveydelle akuutista asiasta) vaan ostoslistalla asiaa hetken kypsytellen ja haudutellen
  • ensin miettien ja tutkien, löytyykö jo olemassa olevista ratkaisua tarpeeseen
  • ensin käytettyjen tarjonta läpikäyden


Syntilista, syyskuu 2019
Syyskuun osalta ostoslistani on huomattavasti maltillisempi, mitä se on useampina aiempina kuukausina ollut. Poikkeuksellisesti tein myös itselleni muutaman vaatehankinnan. Esimerkkinä näistä uudet maiharit, jotka ostin viime talven lopulla hajonneiden ja kolmesta muusta parista luopuneiden tilalle. Sen sijaan olisin varmasti pärjännyt ilman Coston hattuakin, mutta se on ollut päässäni ostohetkestä lähtien ja onhan se nyt aivan mielettömän ihana! Haaveilen vielä toisesta samanlaisesta, mutta eri värisenä.

Termosmuki tuli hankituksi vaunujen juomatelineeseen. Vaikka ensin ajattelin että sellainen on turhaa, eikä kaltaistani hifistelyä lainkaan, mutta olihan se nyt aika kivaa hörppiä siitä lämmintä teetä viileässä syysillassa kävellen.

"Oskarille" tuli ostetuksi kevyempi merinovillapipo sopivaksi tähän vuoden aikaan. Meillä oli kyllä parikin paksuudelta sopivaa pipoa, mutta ne oli nauhattomia, eikä näin ollen pysynyt päässä eikä korvat kylmältä piilossa.

Käsidesiä tuli ostetuksi 3 purkkia. Olen ollut kauheassa flunssassa ja käsien pesun lisäksi desinfioinut niitä ahkerasti, ettei "Oskari" vain saisi tartuntaa. Näyttää siltä, että pikkuinen todellakin selvisi tartunnatta, joka on suorastaan ihme. Yhden näistä käsideseistä laitoin hoitolaukkuun, ja seuraavaksi sitten ilmeisesti hamstraanin kaupasta käsirasvaa,,.

Saatujen tavaroiden listalla on erilaisia asioita, joita olemme "Oskarin" kanssa saaneet syntymä- ja äitilahjaksi. "Oskari" on saanut todella paljon vaatteita ja minä mm. ihanat Aarikan Prinsessa tuikkukipot. Luovuttujen tavaroiden listalla on jo ensimmäisiä "Oskarin" vaatteita, jotka ei varsinaisesti ehtineet jäädä pieneksi, mutta oli jonkin ominaisuutensa vuoksi käyttökelvottomia.

Maiharit ja hattu


Omat vaatteet
Hattu
Maiharit
Hiuspanta
Takki

Omat tarvikkeet
Termosmuki
Kenkälankki

"Oskarin" vaatteet
Merinovillapipo

"Oskarin" tarvikkeet
Oot niin ihana -vauvakirja
Tuttinauha

Koti ja sisustus
Vessapaperia
Etikka
Eteerinen öljy

Hygieniatuotteet
Terveyssiteet
Vaippoja
Käsidesi, 3 kpl
Kosteuspyyhkeitä

Kosmetiikka
Huulirasva

Palvelut
Ei ostoksia

Saatu
Aarikka tuikkukippoja 2 kpl
Sähköinen rintapumppu
Terveyssiteet
Vaippoja
Maidonlämmitin
Tuttipullojen sterilointilaite, lainassa
Oskarin vaatteita

Matkustaminen
Bensa
Julkisen liikenteen lippuja

Ostetut lahjat
Ei ostoksia

Luovuttu, syyskuu 2019
Mikrokuituliina
Huppari
Neuletakki
3 kengät
3 bodya
Äitiyshousut
Lapaset
Villasukat
Kosteuspyyherasia
Termospullo
Liivinsuojat
Nännivoiteet
Sopimattomat korvikkeet
Pipo
Jumpsuit

Suloinen merinovillapipo
Suloinen merinovillapipo


Lue myös sarjan muut postaukset: 

<3. Jennyfer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti