4. lokakuuta 2019

Ruokakulut: Syyskuu

Koukutuin elokuussa seuraamaan kuukausittaisia ruokakulujani niin, että tein siitä blogiini ihan oman sarjan. Tässä postauksessa tarkastelemme syyskuun ruokakuluni ja sille asetetut tavoitteet, onnistuinko niissä vai en, ja minkälaiset tavoitteet olen asettanut lokakuulle. 


Kyseessä on kahden hengen talous, ja koska toinen on vasta vajaa kuukauden ikäinen vauva, niin ruokakulut kattavat pääsääntöisesti vain minun kuluni. Tietysti kuluissa on mukana myös vierailleni kokatut ja tarjotut syömiset ja juomiset, joita en ole eritellyt mitenkään. Syyskuun ruokakuluja pienentää hieman se, että olen ollut muutaman päivän vanhempieni luona, "Oskarin" mummolassa, täyshoidossa, sekä niin ikään kolme päivää syömättä kotona synnytyksestä / sairaalassa olosta johtuen.

Salaatit ovat lempiruokaani
Salaatit ovat lempiruokaani

Tavoitteissa onnistuminen

Syyskuun ruokakulu tavoitteeksi asetin 250 e. Alta selviää, miten tässä tavoitteessani onnistuin. Lisäksi olin kauhuissani elokuussa kahviloihin menneestä rahamäärästä, jotka lasken mukaan ruokakuluihin, koska juon niissä aina teen ja yleensä otan jotain pientä syötävääkin, kuten vaikka croisantin. Nämä ovat asioita, jotka merkkaan ruokakuluihin kaupastakin ostettuna, joten niin myös kahvilat ja muut ulkona syömiset. Elokuussa kahviloihin ja ulkona syömiseen meni 75,16 e ja syyskuussa 20,36 e vähemmän. Aika paljon minusta vieläkin. Myös herkkuihin meni ihan turhaa rahaa ja se johtuikin pitkälti raskaudesta, sillä en oikeesti ole mikään herkkujen ystävä, ja mieliteot ovatkin kadonneet sitten "Oskarin" syntymän. Syyskuussa herkkuihin menikin rahaa 27,15 e vähemmän elokuuhun nähden. Juomat kategoria on edelleen oikeastaan turhaa kulua, sillä summa sisältää yhden maitolitran, jonka käytin suolaisen pannarin tekemiseen, mutta sen lisäksi muutaman kaurasuklaajuoman, joita en oikeesti tarvitse mihinkään.
Pastaa ja porkkanapihvejä
Pastaa ja porkkanapihvejä

Ruokakulut, syyskuu 2019


Hedelmät, marjat ja vihannekset
42,67 e

Juustot
19,61 e

Rasvat ja öljyt
5,29 e

Jukurtit ja rahkat
48,27 e

Juomat
7,96 e

Viljatuotteet
22,33 e

Ruoka
27,56 e

Mausteet
0,00 e

Herkut
5,74 e

Ulkona syöminen ja juominen
54,80 e

YHTEENSÄ: 234,53 e / kk

Puurot ja marjat kuuluvat ruokavaliooni
Puurot ja marjat kuuluvat ruokavaliooni

Yhteenveto ja uudet tavoitteet

Lokakuun ruokakulutavoitteen asetan edelleen samaan kuin syyskuussakin, eli 250 e. Sen lisäksi kahvilakuluista pitää tinkiä edelleen. Herkkujen osalta summan tulee olla lokakuulta 0 e. Juomakuluja en voi laittaa kokonaan nolliin, mutta asetan tavoitteen, että sen tuleva summa saa sisältää vain mahdolliset teenostokulut. Hedelmät, marjat ja vihannekset ottavat edelleen suurimmat ruokakuluni jukurttien ja rahkojen ohessa, jota pidän hyvänä asiana. 

Lue myös: 


<3. Jennyfer

1 kommentti:

  1. Meillä oli kanssa päällä tuo haaste huvin vuoksi että nähdään vähän miten paljon rahaa ruokaan menee. Lopputulos oli hieman järkyttävä, vaikka tiesin kolmen hengen taloudessa ruokaa kuluvan. Imettäessä oma ruokahalu on ihan jäätävä ja ruokaa pitää saada koko ajan, toki menee varmaan myös osittain väsymyksen piikkiin. Olet kyllä suoriutunut hyvin haasteesta vaikka olet syönyt ulkona, se kun ei ole mitään halpaa hommaa. No, uusi kuukausi lähti käyntiin, yritän saada ruokakulumme alaspäin ja katotaan miten käy :)

    VastaaPoista