4. marraskuuta 2019

Ruokakulut: Lokakuu

Sarja päättyy! Koukutuin elokuussa seuraamaan kuukausittaisia ruokakulujani niin, että tein siitä blogiini ihan oman sarjan. Elämässäni tapahtuvista muutoksista johtuen päätän sarjan tällä erää tähän, lokakuun ruokakulujen postaukseen. Kerron myöhemmin erikseen, mitä nämä muutokset elämässäni onkaan. En pidä mahdottomana sitä, ettenkö myöhemmin tarkastelisi talouden ruokakuluja satunnaisissa erillisissä postauksissa, mutta tämän kaltaisena sarjana se lienee liian haastavaa. Tässä postaussarjassa olemme tarkastelleet kuukausittaiset ruokakuluni ja niille asetetut tavoitteet, onnistuinko niissä vai en. Tämän kaltainen seuranta ja tarkastelu kulutustottumuksista on ollut mielenkiintoista ja antoisaa.


Kyseessä on kahden hengen talous, ja koska toinen on vasta vajaa 2 kk ikäinen vauva, niin ruokakulut kattavat pääsääntöisesti vain minun kuluni. Tietysti kuluissa on mukana myös vierailleni kokatut ja tarjotut syömiset ja juomiset, joita en ole eritellyt mitenkään. Lokakuun ruokakuluja lisännee se, että olemme viettäneet paljon aikaa saman katon alla "Oskarin" isän kanssa, ja sen myötä olen kokkaillut usein kahdelle.

Tavoitteissa onnistuminen

Lokakuun ruokakulu tavoitteeksi asetin 250 e. Ylitin sen 110 eurolla. Hedelmien, marjojen ja vihannesten kulut nousivat yli puolella, sillä aloitin dietin, jonka seurauksena jo ennestään kategoriassaan suurimmat kulut nousivat entisestään. Tosin se ei ole häpeä, että nousu tapahtuu juurikin tässä osiossa, eikä missään muussa. Herkkujen kulujen osaksi tavoitteeni oli 0 e, joka valitettavasti loppulaskelmassa on 23,15 e. Ei paljon, mutta joka ikistä senttiä myöten turhaa. Summa sisältää vierailleni tarjoamiani asioita, mutta myös itselleni jokusen satunnaisen pienen herkun, kuten lakun tai lakrisal pötkön. En ennen raskautta saanut tähän kategoriaan kulumaan rahaa juuri lainkaan, mutta raskauden myötä ja nyt myös sen jälkeen mielitekoja on ollut liikaa, vaikkakin kulutukseni herkkujen osalta on minimalistista. Juomapuoli sai sisältää pelkkiä teekuluja ja näin se pitkälti käytännössä onkin. Summa sisältää ainoastaan jokusen maidon, jotka ovat käytännössä menneet ruuanlaittoon tai "Oskarin" isän teehen. Kahvila- ja ulkona syömisen kuluja halusin pienentää ja summa onkin alle viidessä kympissä mielestäni täysin kohtuullinen. Se sisältää mm. kaksi kertaa kahden hengen kulut reissussa huoltoasemalla ja ostoskeskuksen avajaisissa. Vaikka ylitinkin tavoitteeni, en vähentäisi mitään muuta, kuin herkkujen osuuden.

Rakastan salaatteja ja niiden ainesten kulut ovatkin smoothieiden marjojen lisäksi suurimmat ruokakuluni
Rakastan salaatteja ja niiden ainesten kulut ovatkin smoothieiden marjojen lisäksi suurimmat ruokakuluni

Ruokakulut, lokakuu 2019


Hedelmät, marjat ja vihannekset
115,94 e

Juustot
15,63 e

Rasvat ja öljyt
3,89 e

Jukurtit ja rahkat
52,37 e

Juomat
26,00 e

Viljatuotteet
12,67 e

Ruoka
6,15 e

Mausteet
6,19 e (hunaja)

Herkut
23,15 e

Ulkona syöminen ja juominen
46,98 e

Liha
51,78 e

YHTEENSÄ: 360,75 e / kk


Lue myös: 
  • Sarjan muut postaukset tunnisteella: Ruokakulut

<3. Jennyfer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti