28. tammikuuta 2020

Noelin lempilelut 0-4 kk iässä

Kun Noel oli ihan vauva, mietin, miten osaisin ostaa hänelle oikeanlaisia leluja oikeaan aikaan aina kuhunkin ikään ja kehitysvaiheeseen. Oikeastaan mietin tätä edelleen. Koska hän on valmis ensimmäisiin palapeleihin? Koska parkkitaloihin, autoratoihin ja hienoihin ajoneuvoihin, legoihin ja niin edelleen. Ainakin nämä ensimmäiset 4,5 kk on mennyt ihan maalaisjärjellä, sekä verkko- ja kivijalkakaupoissa erilaisten lelujen ikärajoja tutkien. Ehkä maalaisjärki on toiminut parhaiten, sillä vauva kyllä viestii taidokkaasti kehollaan tarpeistaan ja taidoistaan. 


Kun Noel parin kuukauden iässä alkoi kiinnostumaan ympäristöstään, ostin hänelle aivan ihanan värikkään metsää muistuttavan lelukaaren eläimineen. Siinä on mahdollisuuksia myös monenlaisiin aistien aktivointeihin, kuten rapiseva lehti, visertävä lintu, peili, vinkuva kukka ja niin edelleen. Noel kyllä tykkäsi makoilla tällä pehmoisella alustalla, mutta ei niinkään ollut kiinnostunut värikkäästä alustasta tai siinä roikkuvista leluista. Nyt 2 kk myöhemmin, 4,5 kk iässä hän ei myöskään osoita erityistä kiinnostusta lelukaarta kohtaan, vaikka osaa jo tarttuakin siinä roikkuviin eläimiin, vaan tykkää enemmän makoilla ihan valkoisella viltillä toisenlaisten lelujen kanssa. Ja ne ovatkin hänen lempilelujaan.

Iloinen Noel ei niin suurta suosiota saavuttaneessa lelukaaressa 2 kk iässä
Iloinen Noel ei niin suurta suosiota saavuttaneessa lelukaaressa 2 kk iässä


Lelukaaressa on kiva makoilla, mutta asiat sen ulkopuolella kiinnostaa enemmän
Lelukaaressa on kiva makoilla, mutta asiat sen ulkopuolella kiinnostaa enemmän

Helisevä hahmo

Ihan ensimmäinen lelu, joka sai Noelin huomion ja hymyt, oli Stokken New Born kaukalon lelukaareen kiinnittämäni hahmo, jonka vartalo on helistin, jaloissa rapisevaa ja hymyilevät kasvot mustine piirteineen muuten värikkäässä olemuksessa. Joka kerta, kun nostin Noelin tähän kaukaloon, lelu sai hänet silminnähden ilostumaan. Kerran ajattelin vaihtaa sen toiseen, ihan vaan vaihtelun vuoksi. Tuli itku. Laitoin lelun pian takaisin, ja siinä se on ollut, joka kerta yhtä suuren suosion saaneena siihen asti, kunnes toissa viikolla aloitimme maistelemaan kiinteitä ruokia tässä samaisessa Stokken tuolissa / kaukalossa. Siinä puuhassa lelu kaarineen on niin tiellä, että jouduimme siitä luopumaan. Nyt tämä Noelin ensimmäinen lempilelu kulkee mukanamme vaunuissa ja on aina tarpeen tullen heti viihdytysvalmiudessa kiinnitettäväksi niin turvakaukalon kuin vaunukopankin kuomuun.

Helisevä hahmo oli Noelin ensimmäinen lelu, josta hän kiinnostui ja johon hän tykästyi. Noel on kuvassa 2 kk ikäinen
Helisevä hahmo oli Noelin ensimmäinen lelu, josta hän kiinnostui ja johon hän tykästyi. Noel on kuvassa 2 kk ikäinen

Tämä lelu saa Noelin aina kovin iloiseksi
Tämä lelu saa Noelin aina kovin iloiseksi
Helistinhahmo viihdyttää nykyään vaunuissa
Helistinhahmo viihdyttää nykyään vaunuissa

Helistin

Kun Noel alkoi näyttämään kiinnostustaan ja huimaa vauhtia kehittyvää taitoaan tarttua erilaisiin esineisiin tajusin, että helistin jos mikä on tässä vaiheessa omiaan. Seuraavalla kauppareissulla kahlasin läpi suuren tavaratalon leluosastoa, mutta en löytänyt minkäänlaista perinteistä helistintä. Siis sellaista, joita minun lapsuudessani oli, 40-vuotta sitten. Ehkä perinteet ovat muuttuneet. Löysin kuitenkin jotain mielenkiintoisempaa. Nykyajan helistimen erilaisilla härpäkkeillä, joka osoittautuikin erittäin hyväksi, sillä nämä härpäkkeet ovat juuri sopivaa suuhun pantavaa, kun samoihin aikoihin alkoi ikenet vaatimaan purtavaa. Ostin kaksi erilaista, helisevää ja pureskeltavaa lelua, mutta vain toinen niistä pääsi Noelin suureen suosioon.

Noel ja lempihelistin
Noel ja lempihelistin

Kirjat

Minä itse rakastan kirjoja ja pidän niitä erittäin tärkeinä kaikkien sukupolvien elämässä, vaikka kuinka elämmekin digiaikaa. Noelin ensimmäinen kirja on materiaaliltaan kangasta, jossa on erilaisia kuvia. Tarjosin aina alusta asti tämän kirjan mukaan hänen leikkeihin, kun hän alkoi leluistaan kiinnostumaan. Katselimme sitä toki myös sylikkäin yhdessä. Kirja ei saanut minkäänlaista huomiota, joten ajattelin, että sen aika on myöhemmin. En muista miten Noelin leikkeihin päätyi toinen kangaskirja, suurempi kooltaan ja erilaisin kuvin, mutta siitä hän innostui silminnähden. Hän innostuu edelleen tästä kangaskirjasta yhä uudestaan ja uudestaan. Aina ei ehkä kyse olekaan siis siitä, ettei lapsi ole vielä valmis kyseiseen leluun. Juuri se versio ei vain välttämättä häntä syystä tai toisesta kiinnosta.

Noel lempikirjan äärellä
Noel lempikirjan äärellä

Pikkuprinssi on Noelin lempikuvia
Pikkuprinssi on Noelin lempikuvia

Purulelu

Brion purulelu on ollut kaiken muun suuhun laitettavan ohessa kova juttu, sillä ikenet selvästi kutisevat kovasti. Odotankin sitä, koska se ensimmäinen hammas tulee meille näyttäytymään. Tämän lelun Noel sai joululahjaksi kummisedältään. Tästä lelusta saa monesta kohtaa erittäin hyvä otteen ja se on kaikin puolin erittäin miellyttävä myös minunkin mielestäni.

Brion mieluisa purulelu
Brion mieluisa purulelu

Marakassi

Itse rakastan puuleluja valtavasti ja veikkaankin, että toimestani meillä tulee olemaan niitä hyvä kokoelma. Niitä on kertynyt kivasti jo nyt, vaikka ihan kaikki ei vielä hetkeen leikkeihin sovikaan, kuten lahjaksi saadut perässä vedettävät Brion mäyräkoirat, joita miellä on kaksi erilaista. Voimme sitten Noelin kanssa käydä yhdessä niitä ulkoiluttamassa, heh. Kun kesällä ystäväni yllättivät minut baby showerilla, saimme silloin lahjaksi aivan ihanan puisen muumiaiheisen marakassin. Olin ajatellut, että tämän aika on vasta myöhemmin, mutta mitä vielä. Aloitimme toissaviikolla muskarin, jossa pienokaisten käsiin annettiin marakassit, ja Noel innostui siitä kuin vanha tekijä. Kotiin päästyämme kaivoin omamme erityisestä puulelujen korista, ja siitä hetkestä lähtien se on ollut se paras lelu kaikista. Vaikka Noelille antaa kaikki hänen lempilelunsa kerralla, se on tämä puinen marakassi, johon hän ensimmäisenä tarttuu. Ja olinpa alkuun minäkin typerä, että ajattelin sitä vain soittimena. Sehän on helistin parhaimmillaan.

Puinen muumiaiheinen marakassi on paras lelu kaikista
Puinen muumiaiheinen marakassi on paras lelu kaikista


Marakassissa riittää ihmeteltävää
Marakassissa riittää ihmeteltävää
<3. Jennyfer

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea leluista,erityisesti toi purulelu kiinnostaa. Meillä kun ei hyviä puruleluja vielä ole.

  Ja kuten olen varmaan kirjoittanut jo aiemminkin, niin on kiva lukea Noelin kehityksestä, kun oma vauva tulee perässä (nyt 3 kk).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Luin tosiaan aiemman kommenttisikin ja minun piti siihen sinulle vastatakin, että minusta on myös kiva lukea sellaisten blogeja, joissa seikkailee hieman Noelia vanhempi vesseli :) Kiva, että blogistani on iloa sinulle <3

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.