17. kesäkuuta 2020

Haagan Alppiruusupuistossa

Vuosi sitten bongasin perheblogeista ensimmäisen kerran Haagan Alppiruusupuiston, vaikka olin kyllä vuosien mittaan pyörinyt siinä nurkilla ja sittemmin itsekin jo edellisen kesän vain muutaman kilometrin päässä asuen. Puisto teki minuun lähtemättömän vaikutuksen, ja halusin sinne tänä kesänä ehdottomasti uudestaan. Viime kesänä olin siellä raskaana, nyt 9 kk ikäisen Noelin kanssa. Kaiken kaikkiaan on tosi jännä verrata vuoden takaista tähän päivään, kun olin raskaana, ja nyt suloistakin suloisemman pojan äiti. Katselen häntä edelleen usein miettien, että kasvoiko hän todella sisälläni, oikea ihminen, poika, ja miten suloinen, hauska ja ihana tapaus hän onkaan. Minun poikani. Elämäni onni ja täyttymys. 


Visiot viemäriin

Vuosi sitten kesällä minulla oli visio tästä kesästä, että haluan paikan päälle aamuauringossa, jolloin valo todennäköisesti olisi paikalla kauneimmillaan. Toinen syy aikaiseen aamuun oli ihmiset. Sillon saisi varmastikin kuvata niin, ettei reiteillä olisi ruuhkaa. Halusin kuvata Noelin Alppiruusujen kanssa. Ajattelin, kuinka pukisin hänet tarkkaan harkittuihin vaatteisiin ja istuttaisin kauniisti paikkoihin, joista saisin täydellisen onnistuneita kuvia värikylläisyydessä loistavia Alppiruusuja vasten. Vähänpä tiesin. Ei käynyt mielessäkään, että 9 kk ikäinen poika ei todellakaan tule istumaan paikallaan yhtään ainutta ruusupuskaa vasten. Onni niin, sillä nyt meistä ikuistettiin iki-ihania kuvia Noel sylissäni. 
Hetkessä

Ensi kesää varten en luo minkäänlaisia odotuksia tai visioita kuvien suhteen, sillä nytkin kävi niin, että edellisen vuoden kukkaloisto oli käyntimme aikana todella runsas ja värikylläinen verrattuna tämän vuotiseen, vaikka vierailimme puistossa vian 4 päivää myöhemmin. Osa terälehdistä oli jo laonnut, eikä värikylläisyyskään ollut enää runsaimmillaan. Koskaan ei tiedä, miltä ruusut näyttää, ja minkälaiseen yhteistyöhän lapsi kuvien osalta suostuu. Kaikesta huolimatta, kesäkuun alku on parasta aikaa vierailulle ja parhaat kuvat saa varmasti täysin spontaanisti hetkessä eläen. Haagan Alppiruusupuistosta tuli kertaheitolla yksi kesän vakiovierailukohteista ja lämpimästi suosittelen sitä muillekin. 

<3.Jennyfer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.