9. kesäkuuta 2020

Tiikerikakku isomummoni vanhaan vuokaan

Tiikerikakku on kuivakakkujen parhauksia ja olen aina tykännyt leipoa sitä. Tosin nyt oli todella pitkä tauko edellisestä kerrasta, sillä kakkuvuokani oli kadonnut johonkin ja vatkain hajonnut ties millon. Joulupukki muisti minua uudella vatkaimella ja olenkin sen jälkeen ihan tehokkaasti vatkannut vaikka mitä. Uuden kakkuvuoan ostin vasta hiljattain kauppareissulla, sillä sen tarve tuli eteen, koska olen pikkuhiljaa kuvien kera sähköistänyt reseptivihkoani Soppa 365 palveluun. Minun resepteihini pääset täältä. Sieltä löytyy jo monen moisia herkkuja, joita on helppo ja nopea valmistaa.

Tiikerikakku on kuivakakkujen aateliaa
Tiikerikakku on kuivakakkujen aateliaaJotenkin outo

Siinä uudessa kakkuvuoassa ei lähtökohtaisesti ole mitään vikaa ja yhden kuivakakun siihen heti teinkin. Lähetin siitä äidilleni kuvan ja hän kehui, kuinka on kauniin mallinen vuoka ollut. Itse taas olin katsellut kakkua jotenkin oudon muotoisena. Minusta se ei ollut järin kaunis, eikä sellainen, millaiseksi minä kuivan kakun miellän. Jouduin hetken miettimään, minkä näköinen on minun mielestäni kuivakakku, jos ei sellainen, jonka olin juuri tehnyt. Minun mielikuvissa kuivakakussa on päällä sellaiset pallomaiset nystyrät ja se on alumiinia, ei musta, kuten uusi. Lähetin viestiä äidilleni ja hän tiesi, mistä sellaisen saisin.

Se ainoa oikea kuivakakkuvuoan malli
Se ainoa oikea kuivakakkuvuoan malliThe kakkuvuoka

Olimme hiljattain Noelin kanssa viettämässä päivää hänen mummoukkilassa äitini kanssa isäni ollessa mökillä. Kirjoittelinkin värjäämäni pitsipeittopostauksen (täällä) yhteydessä, kuinka meillä oli mukavat jäätelökutsut heidän takapihalla Noelin isomummon ja -vaarin kanssa. Se pitsipeittohan lähti matkaani ihan yllättäen, mutta samasta osoitteesta tuli myös nostalginen alumiininen pallopäinen alumiinivuoka, joka on mielestäni The Ainoa Oikea Kuivakakkuvuoka. Vaikka minulle sen antoi Noelin isomummo ja -vaari, se on minun isomummon, eli Noelin isoisomummon vanha. Jestas! Hän on kuollut vuonna -86, minun ollessani kuuden vanha.

Ilman sähkövatkainta jää monenmoiset herkut tekemättä
Ihan vähän saatoin maistaa taikinaa....
Ihan vähän saatoin maistaa taikinaa....
Tätä herkkua söisi melkein tällaisenaan...
Tätä herkkua söisi melkein tällaisenaan...

Kultsikoista kakkuvuokaan

Isomummoni oli ihan paras tyyppi. Viimeiset hetket hän vietti vanhainkodissa ja muistan, kuinka kävimme siellä häntä katsomassa. Hänellä oli minulle aina "kultsioita", viiden markan kolikoita, joita keräsin. Nyt 34 vuotta myöhemmin, minulla on hänen kuivakakkuvuoka. Leivoin siihen tietysti ensimmäisenä lempparini, tiikerikakun. Se näytti juuri siltä, kun kuivakakun kuuluu näyttääkin.

Vuoka on täydellinen, etenkin, kun siinä on vuosien jättämiä kolhuja ja jälkiä
Vuoka on täydellinen, etenkin, kun siinä on vuosien jättämiä kolhuja ja jälkiä

Niin herkullinen lopputulos
Niin herkullinen lopputulos


P.S. Ohjeeni tiikerikakkuun löydät täältä.

<3. Jennyfer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.