11. elokuuta 2020

Putaanportti Outlet shoppaillen

Pihtiputaan Kultakeramiikan synttärit ovat olleet vuosikausia hyvän tahotoinen vitsaus mökillämme. Nelostien varrella oli vuosia iso mainos, jossa kerrottiin Kultakeramiikan synttäreistä. Sen mukaan ne olivat siellä aina, jatkuvasti ja kokoajan. Äiti halusi synttäreille joka kesä ja isäni, joka on varsinainen vitsiniekka, sai jatkuvista synttäreistä ja äidin tahdosta hauskan vitsin aikaan. Se on sellaista tilannekomiikkaa, joka ei naurata ketään ulkopuolista kerrottuna, eikä sitä oikeesti osaa enää sillä tavalla hauskasti kertoakaan. Joka tapauksessa, Pihtiputaan Kultakeramiikka, synttäreineen ja ilman, on ollut jo vuosia meidän käyntikohteitamme kesällä mökillä ollessamme. Vuosien mittaan paikka on muuttunut ja siellä on ollut, lähtenyt ja tullut erilaisia liikkeitä. Kultakeramiikka on pysynyt. Täytyy todeta, että tänä päivänä siellä, Putaanportin Outletissa käydessäni, se on minun mieleeni parhaimmillaan. 


Kultakeramiikka

Äiti, minä ja Noel lähdimme aamupäivällä matkaan. Mökiltämme on n. tunnin automatka shoppailemaan. Noel otti aamupäikkärit matkalla ja perille saavuttua kierrettiin ekana Kultakeramiikan tilat. Kun päästiin sisälle, totesin, että voi apua! Oikealla puolella näkyi sellainen sisustustuotteiden paratiisi, ettei tosikaan. Olin edellisenä iltana tutkinut nettisivuja, mutta ne eivät antaneet vaikutelmaan siitä, mikä paratiisi edessä olikaan. Olin juonut matkalla termosmukistani teetä, ja ensimmäisenä piti mennä pissalle. Vessa oli hauskasti II laatu kyltin alla ja luksusta, että liiketila ylipäätään tarjosi sellaisen, vaikka vessapaperi olikin loppu. Silmäilyä

Ensimmäisenä huomioni kiinnitti hehkulampun muotoon tehdyt kestopillillä olevat juomalasit. Painoin ne mieleeni mahdollisten ostettavien listalle. Päätin kiertää koko paikan ensin ja miettiä sitten mukaan lähtevät, mitkä oikeesti jäivät mieltä kaivelemaan. Lasien läheisyydessä myytiin kylpyankkoja, joista Noel valitsi itselleen yhden. Kiva, sillä ankka viihdytti häntä hyvin aikansa rattaissa. Juustoja ja servettejä

Seuraavassa liikkeen osassa näin jotain aivan ihanaa. Juustotarjottimet! Juustot, kera viinirypäleiden ja suolakeksien ovat suuri heikkouteni, vaikka harvoin niitä nautinkin. Sen kerran kun niitä ostan ja syön, muistan, ettei minulla ole niille mitään järkevää alustaa, jossa ne tarjoilla. Puinen leikkuulauta on saanut usein hoitaa juustotarjottimen virkaa, mutta ei toimi tilanteessa, jossa tarjollelaitoin jälkeen pitäisi vielä pilkkoa jotakin, kuten patonkia tai kasviksia. Nyt juustoni saisivat takuuvarmasti omat asianmukaiset tarjoiluastiansa. Samaisessa hyllyssä komeili rottinkiset servettirenkaat. Minä käytän aina, arjessakin kankaisia servettejä ja rakastan laittaa niitä erilaisten renkaiden ympärille. Nämä täydentäisivät loistavasti jo olemassa olevia.
Munaällötys

Ennen raskautta söin tosi paljon kananmunia. Raskaana ollessa ne olivat yksi suurimmista ällötyksistä, enkä sen koommin ole muniin palannut. Leivonnaisissa ja muussa ruuassa ne menevät kyllä, mutta varsinaisena munaruokana eivät. Siitä huolimatta himoitisin suloistakin suloisempaa kananmunakaappia keittiön pöydälle. Miten söpöä siitä kaapista olisi munat kakkuun ottaakaan. Jos...

Jos minulla olisi keittiö, johon oikeesti haluaisin panostaa sisustuksellisesti ja koti, johon ylipäätään voisi tehdä reikiä seinille, olisin varmastikin ostanut kaksi metallista kookasta viinipulloa hauskoilla teksteillä. 


Tiilimuotit

Puiset laatikot ovat aina mieleeni ja huomaan jonkinlaisen buumin villitsevän vanhojen tiilimuottien osalta. Ostin aiemmin kesällä pari sellaista Helsingistä Espalta yhdestä sisustusliikkeestä, jonka nimeä en enää muista. Sittemmin näin niitä myynnissä joissain verkkokaupoissa. Näitä samaisia muotteja oli myynnissä Kultakeramiikallakin, mutta sisältö jaettuna kolmeen osaan. Jos minulla ei olisi kahta sellaista ennestään, olisin varmasti sortunut ostamaan, niin ihania ne ovat. Kynttiläteline

Olin taannoin viettämässä tyttöjen iltaa ystäväni äidin luona ja ihailin hänellä ollutta metallista kynttilätelinettä. Muistin nähneeni sellaisen joskus jossain sisustusliikkeessä ja hetkellinen harmistus astui mieleeni, etten ollut sellaista itselleni ostanut, sillä se näytti hänen luonaan todella kivalta. Tavallaan siihen kynttilätelineeseen liittyy se, että olen jo hetken aikaa bongaillut rottinkikoria, jonka haluaisin Noelin kirjoille.  Minulla on yksi hyvin vahva ehdokas jo yhdestä nettikaupasta bongattuna, mutta en ole sitä vielä tohtinut ostaa. Kultakeramiikasta löytyi lähes vastaava, mutta ei sitten kuitenkaan, kunnes bongasin yhden pöydän alta pajuversion. Vedin sen esille tarkempaa tarkastelua varten, mutta mitä ihmettä! Sen sisällä oli vaikka kuinka monta sellaista metallista kynttilätelinettä, jonka olin nähnyt juuri ystäväni äidillä. Saman tien nappasin siitä yhden ja sovitin siihen harmaata pitkää kynttilää. Täydellistä. Se kori ei ollut. 


Loppu Outlet

Pian olimme päässeet kierroksen loppuun ja noukkineet koriin ne ihanuudet, joita ilman emme voisi olla. Oli Noelin lounaan vuoro ja suuntasimme alueen Shellille syöttämään. Söin siinä itsekin samalla toastin ja join kupin teetä. Sujuvasti pääsimme jatkakaan siitä matkaa samassa rakennuksessa olevaan muuhun Outlet osuuteen. Odotukseni olivat isommat Puttipajan osalta, mutta heiltä oli vain hyvin vähän tuotteita myynnissä kirja- ja farkkakaupan yhteydessä. Sen sijaan sen osion takan oleva tila tarjosi minulle enemmän. Olin vallan haltioissani Migantin pikkuisista käsilaukkupussukoista. Oli työ ja tuska valita se oikea väri itselle. Haltilta en ole juuri koskaan löytänyt mitään itselleni mieluista, mutta Nanso tarjoili sitäkin enemmän. Rakastuin kirjavaan hameeseen, joka ei lopulta istunut päälleni sitten niin ollenkaan. Äiti löysi ihania raidallisia collegetunikoita, joista sovitin kahta eri väristä. Auringonkukkakuviota muistuttava mekko hurmasi minut täysin, kunnes vedin sen päälleni. Edessä olevat taskut tekivät sen vaikutelman, kun mekko olisi ollut kahdesta osasta ja alaosa vyötäröstä huomattavasti liian väljä. Finlaysonilta odotin löytäväni jotain ihanaa Muumia. Kävin taannoin Helsingissä heidän Outlet myymälässä ja mieltäni jäi kaivelemaan pari asiaa. Se toinen löytyi täältä. 
Täydellinen päivä

Ennen mökille lähtöä palasin vielä Kultakeramiikkaan hakemaan pari kaivelemaan jäänyttä asiaa. Ihan täydellisen ihana ja hauska päivä täydellisten ostosten kera. Kiitos Äiti! 

Nämä ostin: 

Käsin tehdyt sakset 4,50 e
2 kpl Maku Kitchen juustotarjottimia 10,90 e / kpl
Kultakeramiikka bambutarjotin 9,90 e
4 kpl servettirenkaita 1,90 kpl
Kynttilä 1,00 e
Kynttiläteline 16,90 e
Migant pussukka 7,95 e
Nanso tunika 28,00 (ovh 79,99 e)
"Paperi"pussi 7,50 e
Finlayson Muumimamma unelmoi essu 26,95 e


<3. Jennyfer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.